Maling/beis som ikke flasser og råd om farge

Kategorier:

- Enebolig

Hei! Vi har en moderne enebolig, bygget i 2012 som vi først beiset med Trebitt superbeis. Kledningen vår er litt glatt så det tok ikke så lang tid før det begynte å flasse. For 3 år siden så beiset vi to strøk med Tyrilin Matt beis og det tok ikke lang tid før den begynte å flasse også. Det er spesielt på de glatte kantene det flasser mest. Det ble heller ikke så pent med to strøk Tyrilin for det ble nesten som dekkbeis bare mer ujevnt på et vis. Vi har bestemt oss for å male huset til våren og lurer på hvilken beis eller maling vi kan bruke. Jeg har lest at linoljemaling kan være bra? Stemmer det? Vi har sett på en farge som heter Funkisbrun: S8005-Y20R. Vi har lyst til å male vegger, vindusrammer og tak i den fargen og ha svarte dører/garasjeporter. Taksteinen vår er i betong og har blitt misfarget (rødlig) så vi tenker å male den med linoljemaling eller evt annen maling dere anbefaler. Hva tenker dere om fargevalg og type maling? Huset vårt ligger nær skogen og vi ønsker at fargen skal harmonere med omgivelsene. Det er mange som maler huset brunsvart og selv om det er pent så ønsker vi noe annet enn det «alle» andre har. Kom gjerne med andre fargeforslag som kan passe til huset.

2023-09-17 13:34:39

Fargerådgiver svarer:

Hei Ingunn :) Takk for din henvendelse, når det gjelder produkt vedrørende flassing er dette er et spørsmål for våre eksperter på maling. Teknisk Service treffer du her: https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/chat/index.aspx eller på telefon 33 45 75 30.

Med tanke på farge vil  S8005-Y20R som vi kaller 10291 Forest Brown i mine øyne bli fin på din bolig samt den er lys nok slik at det blir en kontrast til sorte dører og garasjeporter.  JOTUN 0734 Brunsvart vil i mine øyne bli for mørk. Lykke til :) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun