Fargevalg til alle rom

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Kjøkken

- Gang

- Annet

Etter å ha bodd i leiligheten i 11 år – siden den var ny, skal vi nå pusse opp leiligheten. Himling er malt i NCS S0500-N glans 03 og veggene er malt i NCS S0502-Y glans 07. For noen år tilbake prøvde vi oss med å male 3 vegger i en mørkere farge i kjøkkenet, stuen og musikk rommet. Dette falt ikke heldig ut, da rommene fikk et oppstykket preg og det ser fargemessig rotete ut. Vi tenker oss en gjennomgående farge fra inngangsdøren – gjennom gangen til kjøkkenet og inn i stuen, samt fra inngangsdøren gjennom gangen frem til soverommene. Soverommene kan være i en annen farge enn gangene, kjøkken og stue. Musikk rommet som ligger innenfor kjøkkenet på motsatt side av stuen kan også være i en annen farge. Vi ønsker i utgangspunktet relativt mørke farger, men er usikker på hvor mørke og i hvilken tone i forhold til gardiner og møbler. Gangene Her er det ingen ting vi må ta hensyn til av andre farger Stue «Orange» gardiner og blå sofa – dette skal ikke skiftes ut Veggen med kontrastfarge er malt i Kveldshimmel og vil vel bli for mørk og blå opp mot de blå møblene. Kjøkken Gardinene ved verandadøren er sort/grå – skal ikke skiftes ut Veggen med kontrastfarge er malt i Dessert pink – Vi prøvde først med Kalkgrå, men ingen av disse fargene likte vi ikke spesielt godt. Vi tenker å skifte ut alle benkeplatene i en farge som matcher ny farge på veggene – hvilken farge/nyanse bør det være i tilfelle? Farge alle 3 områdene: Kanskje Marrakesh eller Muskatnøtt? Veggen på kjøkkenet som i dag er Dessert pink – kan kanskje tapetseres slik at det ikke er behov for bilde på veggen (fototapet)? Musikkrom Gardinene ved verandadøren er grå – skal ikke skiftes ut. Veggen med kontrastfarge er malt i Sober – en ok farge, men kanskje for mørk. Kanskje Sophisticated red eventuelt Daydream(eller noe helt annet)? Soverom Gardinene er beige Kanskje Sophisticated red eventuelt Daydream (eller noe helt annet)?

2023-09-18 21:05:11

Kommentar

Over sender noen flere bilder

18/09/2023 21:16:03

Fargerådgiver svarer:

Hei Jan Gunnar  :) Takk for bilder. Jeg er enig med deg i at desto færre farger jo mer åpenhet og ro vil det bli. 

Vi har dessverre ingen oversikt over ulike benkeplater da vi kun kan hjelpe med flater som skal males så fargene som blir nevnt vil bli opp til deg å vurdere. 

Hva med basefarge i gang, kjøkken og stue i  LADY 1140 Sand eller den lysere  LADY 1376 Frostrøyk. Begge er fine i møte med orange gardiner og blå sofa.  Veggen på kjøkkenet ( Nå dessert pink )– kan  tapetseres med en veggfornyer før du maler i en valgfri farge. Du nevner  LADY 1929 Muskatnøtt og  LADY 1623 Marrakesh som begge vil bli lekre å kombinere til disse.  LADY 2951 Sophisticated Red på musikkrom skaper energi, den står vakkert i møte med den nevnte fargene over og til beige gardiner ;) 

Hva med å supplere med  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf eller  LADY 5516 Iron Blue på soverom :) 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til :) 
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk