Hjelp til kald beige tone

Kategorier:

- Stue

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Hei, Jeg leter etter en farge som skal i en stor stue med masse naturlig lys. Stuen er inndelt i to soner, en tv-sone med stor hjørnesofa og spisestue. Sofaen er it Boucle stoff som heter Sand, med spill i beige og grå toner. Spisestuestolene er i beige lintrekk. Jeg hadde først tenkt "greige" farger da jeg har Blek Sand på soverom og syntes den er nydelig. Men nå har jeg prøvd maleprøver blek sand, hvit pepper, tidløs, hvit poesi, ascott, washed linen m/fler og alle blir feil :) De greige blir for grønne og de hvite for blå. Sofaen "popper" ikke fra veggen og blir seende skitten ut. Jeg tror jeg har konkludert med at en kald, klar beige farge kanskje er det jeg må bevege meg over på. En farge tilsvarende linstoffet på stolene. Relativ lys så sofaen fremstår mørkere. Men jeg ønsker også at det skal oppleves som lunt og ikke for sterilt. Takpanel, vinduer og listverk er alt i klassisk hvitt. Og gulvet etter hvert i lysere eikeparkett. Tips mottas med stor glede og takknemlighet. Helene

2023-09-21 10:39:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Helene :) Av en eller annen grunn får jeg ikke opp dine bilder, kan du gjøre ett nytt forsøk? Det er dessverre ikke mulig å laste opp PDF-filer. Vi støtter JPG, JPEG, PNG og GIF. Bildet kan ikke være over 5 MB.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Får du de opp nå?

21/09/2023 13:25:08

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Der fikk jeg bildene. Du nevner : "blek sand, hvit pepper, tidløs, hvit poesi, ascott, washed linen m/fler og alle blir feil :) De greige blir for grønne og de hvite for blå ".

Trolig har de beige tonene for lite rødt i seg. Beige toner med for lite rødt vipper ofte over til å bli mer grønt. Ta en titt på  LADY 12182 Gentle Whisper og  LADY 12180 Present, disse står også fint til hverandre. Ønsker du en mer greige vil  LADY 10341 Kalk og /eller  LADY 10342 Kalkgrå bli gode kandidater. Samtlige av de nevnte er anbefalt til  LADY 9918 Klassisk Hvit. Håper det var disse som skulle til ;) 


Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til :) 
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk