Fargeråd innvendig hytte

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei, Vi trenger veiledning til å velge farger innvendig på hytta. Vi har valg kjøkken i fargen blek sand. Var å så på ett kjøkken som hadde fargekode: S3502 -Y50R, men jeg landet på at blek sand kanskje passer til flere andre farger. Vi ønsker en litt mørkere farge på vegg, men jeg synes mohair blir litt for mørk? Så da har jeg sett at du anbefaler sandbeig som er hakket lysere. Usikker på den også... Legger ved noen bilder slik at du får sett rommet. Regner med du har andre gode tips😊 Ønsker også tips om noen blåtoner som passer godt til resten. Det er bomull på dører og listverk, men vi er åpen for å male det.

2023-11-19 23:30:33

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente

Dersom du også opplever  JOTUN 1939 Sandbeige som for mørk høres det ut som du bør velge lik farge på både vegg og kjøkkenfronter da en beige tone mellom  LADY 1016 Blek Sand og  JOTUN 1939 Sandbeige for kan gi for liten kontrast til at de vil se det er to ulike beige toner, men at du nesten har "bommet" da det fort kan skje med to så like beige toner med ulike glansgrader. Med så mye naturlig lys hadde ikke jeg vært redd for å velge  JOTUN 1939 Sandbeige på veggene. Maler du også taket i den lysere  LADY 1376 Frostrøyk vil du få en fin og lun hvittone opp mot veggfargen din. Du kan fint velge  LADY 1376 Frostrøyk også på dører og vinduer dersom du ønsker lik hvittone på alle dine hvite flater. Ta en titt på blåtoner som  LADY 5504 Coastal Blue eller  LADY 5503 Natural Blue som fine blåtoner til fargene nevnt over. Lykke til ;)

 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Tusen takk for fargeråd. Da gikk vi for sandbeige, jeg tror det blir bra 😊 er spent på hvordan den blir når kjøkkeninnredningen kommer. Ser at gangen som er malt i blek sand virker varmere i fargen. Mulig jeg maler den også i sandbeige. Hva tror du? Eller finnes det andre farger som du mener hadde blitt veldig bra? Legger ved noen bilder. Frostrøyk på taket står nå for tur. Hvilken glans anbefaler du? Tenker enten halvblank eller silkematt selv.

30/11/2023 10:43:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Bente

 LADY 1016 Blek Sand ( S2005-Y20R) er bare en lysere tone enn  JOTUN 1939 Sandbeige (S3005-Y20R)så de to fargene skal stå fint til hverandre. Og  beholder du gangen i  LADY 1016 Blek Sand  vil du også ta opp igjen fargen på dine kjøkkenfronter på en fin måte. Glansen i taket bør stå litt i stil til glansen på både vegg, kjøkkenfronter og tak. Du vil få mindre fokus på taket med en matter glans enn du vil med en litt høyere glans, da øynene vil automatisk trekke oppover. Så jeg ville valgt silkematt glans. Som sagt ikke noe riktig eller galt, kun smak og behag. Lykke til og god helg ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk