Farge på kjøkken/stove i opa løysing og gang.

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

- Gang

Lister/dører/vinduer : Klassisk kvit vindu

Vi byggerhus med saltak og opa løysing stove/kjøkken med 5 meter takhøgde og 9 meter breidt. Alle vindu er i klassisk kvit. Douglas- gran på golvet i alle rom. Behandla med lut og kvitpigmentert voks. Som du ser på bileta har den eit rosaskjær i seg. I stove og kjøkken vert det panel i taket av ulike bredder med Hemlock. Skal vere lyst og skal behandlast slik at det harmonerer med golvet. KJØKKEN: Kvitt VOXTORP matt kjøkken i kvit S 0300-N 5. Kjøkken-øy av Douglas (samme som golvet). Vi har valt kvitt kjøkken og tenkjer at vi heller vil gå for ein farge på veggane på kjøkkenet (over innebygde høgskap, på kvar side av vask ved vindu). Det er lys frå sør inn kjøkkenglaset + eit takvindu over kjøkkenøy. Har prøvemalt med Subtle Green i helga. Den vert litt blass/ for grå... Har lagt ved bilete av grønfargar som ser fine ute og to av dei med NCS-kode. Ser den eine har fargekoden til Pistacho. Kan det stemme? Den ser så lys ut på fargeprøve-kortet. Det er store vindu og mykje lys frå sør/vest inn glasa i stova. Vi er usikre på om den høge veggen mellom vindua på kortsida av huset skal malast i samme farge som stovekroken eller om den bør ha samme farge som kjøkkenet. I stova ønskjer vi i utgangspunktet også ein farge. Har prøvd Mindfull Green, men litt usikre. Det viktigaste er kjøkkenet og så får stova ein farge som harmonerer med den fargen vi vel der. Ev. vurderer vi ein meir nøytral farge i stova og så heller velge meir farge på sofa, kunst og anna interiør. I gangen er det gips og standard takhøgde på 2,4. Gangen er 14 meter lang med eit stort vindu i enden. Ved inngangspartiet er det eit stor vindu og to takglas. Vi har tenkt på å ha samme farge i taket og på vegger. Det er innfelte, kvite spottar i taket, Ved inngangspartiet vert det teppe (sjå biete med lita fargeprøve. Eg hadde i grunn tenkt litt meir farge i gangen, men eg vil også at det fine golvet skal verte framheva. Vi har prøvemalt med Soothing Beige i helga. Den var ikkje heilt slik vi såg føre oss. Kanskje litt for grå og at vi ønskjer ein var,mare tone. Har du forslag? Kom gjerne med forslag til meir spenstige fargar også som du trur kan vere fine til både golvet og teppet ved inngangspartiet. -plantegning -bilete av gang med tak - bilete kjøkken og stove - golv - hemlock-tak -ikea-kjøkken kvitt + teikning av kjøkkenet med oval øy - golv i gang

2024-02-11 22:26:17

Kommentar

Fleire bilete.

11/02/2024 22:28:09

Kommentar

Teppe gang

11/02/2024 22:30:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, jeg finner ingen NCS koder på bildene av de grønne veggene.  LADY 7386 Pistachio har NCS fargekode S1515-G40Y.

 LADY 7386 Pistachio er veldig lekker sammen med  LADY 7686 Mindful Green. Du kan også vurdere  LADY 8565 Hope 3019-G60Y på kjøkkenet, hvis du ønsker en varmere og litt dypere grønntone, som etter min mening matcher god med inspirasjonsbildene du har lagt ved.  LADY 8565 Hope er også lekker sammen med  LADY 7686 Mindful Green eller eventuelt  LADY 0125 Palmetto, grønt kler grønt. Til gulvet som har en rødlig undertone så ser jeg for meg at  LADY 0552 Tudor kan bli fin i gangen :-)  

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Tusen takk for svar og gode forslag. Bilete med den grøne lampa er Pistachio. Bilete av sofaen og dei meir turkise fargen har NCS S1510-G20Y Vi gler oss til å prøve Tudor i gangen. Har du eit alternativ til ein meir nøytral farge til stova og den høge veggen mot vest som kan vere fin til Pistachio og ev. Hope - og det raudlege golvet? Vi vurderer å velge sofa og anna interiør med litt farge og heller ha ein meir nøytral vegg. Til soverommet har vi vurdert Laubær. Eg synes kanskje den er litt for gråleg. Har du eit alternativ til den som er litt mindre grå, men samtundes nøytral. På veggane er det gips, skråtak og 5 meter takhøgde. På førehand takk :)

13/02/2024 09:24:44

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, hva med  LADY 1622 Refleksjon i stuen den er lekker sammen med  LADY 0552 Tudor og  LADY 9918 Klassisk Hvit.  LADY 8302 Laurbær blir litt grå/lite kulørt sammen med de grønne vi til nå har snakket om. Velger du  LADY 8565 Hope i stuen er  LADY 0125 Palmetto lekker på soverommet. Velger du  LADY 7386 Pistachio i stuen ville jeg valgt  LADY 7685 Subtle Green eller  LADY 7686 Mindful Green til soverommet. Det du må sjekke er om  LADY 0552 Tudor og gulvet drar seg ekstra rødlig i møte med disse gulgrønne tonene :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Slik vart golvet mot Tudor. Kva tenkjer du? Eg kunne kanskje i grunn tenkt meg ein endå lunare farge i gangen. Og vi likar meir dei beige tonane enn dei grå. Har du eit forslag ut i frå biletet?

16/02/2024 12:47:02

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, jeg ser at ditt gulv tåler en farge med mye mer varme, hva med  LADY 10290 Soft Touch,  LADY 12083 Devine eller  LADY 1359 Macchiato :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk og god helg!

16/02/2024 13:27:00

Svar:

Hei igjen. Då har vi eignetleg landa på Hope på kjøkkenet og på den høge veggen med vindu, og Soft Touch i stova langs vegg mot kjøkkenet og ut i gangen+taket. Ein vegg i gangen vert Green Tea. Den er tenkt på veggen før ein går inn på kjøkkent/stova (tak og vegg på sovrom også i Green Tea). Kva trur du om det? Har vurdert Sooting Beige også, men no landa vi på Soft Touch. Eg berre håpar at den ikkje vert for rosa. Vanskelig å få til rett fargeattjevingpå bileta. Sooting beige til venstre. Den såg plutselig litt grågrønn ut i dette lyset. Hadde du malt Hope over kjeøkkenskapa, klassisk kvit som kjøkkenet eller Soft Touch? Helsing Anne Nikoline

20/02/2024 10:11:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, til gulvet ser jeg at  LADY 12075 Soothing Beige blir litt "grågrønn" en beige tone med mer rødt som  LADY 1140 Sand eller  LADY 1832 Skandinavisk Lys kan da være løsningen hvis du frykter at  LADY 10290 Soft Touch blir for rød/rosa.  LADY 8565 Hope og  LADY 8493 Green Tea er absolutt ikke feil sammen, men  LADY 8493 Green Tea er mer dempet med mer sorthet i forhold til fargestyrke så personlig synes jeg at kombinasjonene  LADY 8565 Hope og  LADY 0125 Palmetto er friskere, men smak og behag her altså. Jeg ville malt hele veggen opp til taket i  LADY 8565 Hope :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Då er bestillingsliste sendt malaren og vi enda på Sand i stova og Hope på kjøkkenet. I gangen vert det Lys Kokhari og klassisk kvitt i taket. Tv-stova er tilknytt gangen og har ein vegg med ospepanel og ein heil vegg med vindu mot nord. Har du forslag til ein farge på veggen der som bryt litt opp med den lyse grønne i gangen? Reknar med Palmetto kan passe, men tenkjer prosjektor på veggen der så mogleg den vert litt i mørkeste laget. Takk for veldig gode innspel!

22/02/2024 00:42:30

Fargerådgiver svarer:

Hei Anne, jeg er usikker på hvor lys veggen må være hvis du skal bruke prosjektor, men det regner jeg med at leverandøren har kontroll på :-) Det jeg er sikker på er at  LADY 0125 Palmetto er for mørk :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun