Husfarge på småbruk

Kategorier:

- Annet

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Jeg ønsker råd til fargevalg på huset, et lite småbruk omringet av jorder og med skog i bakgrunnen. Vi har malt i kalkgrå nå. Er superfornøyd med den inne i stua, men ikke ute på huset. Jeg synes den fremstår beige og blass og ikke så grå jeg ønsket meg. Fargen fremstår naturlig nok veldig ulik ettersom om det er sol eller ikke, som dere ser på bildene. Den gangen var planen at vi skulle ha sort takstein. Vi ønsker nå enten mørkere grått eller hvitt, så jeg ønsker råd for begge alternativer. Taksteinen på bildet er gammel. Vi skal nå ha ny oransje/ rødbrun (ikke den knæsj oransje). Låven og garasjen er nymalt i mørk rubin med staffasje i klassisk hvit, så ny farge på huset må passe til dette. Huset har nå staffasje i klassisk hvit. Hvis hvitt hus: synes dere klassisk hvit blir for hardt og hvitt? Hvilken annen hvitfarge kan da evt anbefales som går til resten? Anbefales staffasje i samme hvitfarge som resten av huset? Eller staffasje i klassisk hvit som resten? Hvis grått: det må være ganske mørk grå for at det skal være pent med rødbrun takstein synes jeg. Kjølig blågrå liker jeg ikke til den fargen på taket. Forslag til gråfarge?

2024-03-28 11:47:17

Fargerådgiver svarer:

Hei Heidi :) Med  JOTUN 2746 Mørk Rubin på låve og garasje ser jeg for meg at  JOTUN 0394 Varmgrå ,  JOTUN 1378 Kontur eller den lysere  JOTUN 1376 Frostrøyk vil bli gode kandidater til kledning på boligen :) 

Jeg er redd  JOTUN 9918 Klassisk Hvit på kledning vil bli skarpt for øyet i solveggen, den er i mine øyne også for kjølig men som staffasje står den fint til de nevnte fargene :) 

Klikk deg inn på fargelinken for å lese mer om fargene. Der finner du også anbefalte fargekombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.


Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling med unik Extreme-teknologi, får huset en selvrensende maling med overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

DRYGOLIN Nordic Extreme får du også i Supermatt. Denne har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet.

Nyheten DRYGOLIN Power Clean gir et langvarig, nymalt utseende med sin unike selvrensende teknologi. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp og gir minimalt skittopptak. Med DRYGOLIN Power Clean får huset ditt et langvarig nymalt utseende.

Vindu, dør og detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Dette er vår suverent beste til detaljer, vinduer og dører, og gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Mur maler du med JOTUN DryTech Murmaling, og til terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis eller TREBITT Oljebeis Terrasse.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter.

Lykke til med dine uteprosjekter!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for svar! Hvis jeg vil gå enda mørkere, tenker dere Labrador kan fungere?

07/04/2024 15:15:48

Fargerådgiver svarer:

Hei :)  JOTUN 1434 Labrador vil stå fint til, denne må du vurdere i møte med din takstein da det er vanskelig å se korrekt fargegjengivelse på denne bak en PC som kan spille meg ett puss ;) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk igjen, siste spørsmål: Vi skal ha ny takstein. Hvilken nyanse tenker du vi skal være forsiktig med i såfall?

08/04/2024 17:07:58

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Om det blir  JOTUN 1434 Labrador på kledning vil lysere toner på tak bli heldig slik at du får en kontrast. Rødlig tak vil i mine øyne også bli lekkert! Vi har dessverre ingen oversikt på tak, vi kan bare hjelpe med flater som skal males :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun