Ny farge på stue og kjøkken

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Hvit

Jeg skal flytte inn i en leilighet der jeg ønsker å male stuen og kjøkken vegger i samme farge. (åpen stue/kjøkken løsning). Jeg tar med med møbler som er mye eik og grågrønn. Kjøkkenet er helt hvitt med svart benkeplate. Rommet er tilknyttet et soverom malt i lys antikkgrå og entre malt i fargen evening green. Begge disse fargene liker jeg godt. Jeg har vurdert Gentle Whisper. Stuen har en hel vegg dekket med vinduer så jeg vil tro det er mye dagslys - hvordan vil Gentle Whisper fungere da? Ønsker en farge som er tydelig i kontrast med det hvite kjøkkenet uten at den blir for mye. Hvilke farger på interiør etc vil passe/ ikke passe til Gentle Whisper og har du eventuelt andre forslag? Over kjøkkenbenken er det laminat men dette ønsker jeg også å male i samme farge som på veggen.

2024-03-31 16:12:41

Kommentar

Jeg mente washed linen og ikke gentle whisper

31/03/2024 16:16:11

Fargerådgiver svarer:

Hei Helle, uten bilder er det vanskelig å mene så mye, men jeg opplever at  LADY 1391 Lys Antikkgrå blir litt "grønn" i møte med  LADY 10679 Washed Linen. Hvor mye du ser av disse fargene samtidig og om dette vil plage deg eller ikke kan bare du svare på. Jeg ville i tillegg til  LADY 10679 Washed Linen også vurdert den gråere  LADY 12078 Comfort Grey sammen med  LADY 6352 Evening Green og  LADY 1391 Lys Antikkgrå :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei igjen, Det viktigste for min del er at fargen på stue skal framstå som lun/ varm uten for mye grått. Fargen på soverom er ikke bestemt så det er ikke avgjørende, men skal beholde evening green i entre/gang. Nå har jeg hørt fra flere at Washed Linen kan oppleves som grå med rosaskjær og det er noen jeg vil unngå. Hvilken farger bør jeg da vurdere?

08/04/2024 15:31:06

Fargerådgiver svarer:

Hei Helle, jeg har aldri opplevd at  LADY 10679 Washed Linen blir rosa, men sender du meg bilder av rommet du skal male så blir det enklere for meg å vurdere hvilke farger jeg tror blir fine hos deg :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Sender deg noen bilder fra stue og kjøkken som nå er malt med Curious Mind og Blushing Peach. Jeg liker at rommet ikke fremstår som fargerikt og ikke hvitt og kjedelig, men jeg synes fargene blir vanskelig ift de møblene jeg har og skal flytte inn med. Jeg ønsker en farge er lun og varm, og tenker å male hele rommet i samme farge, inkl male over laminat veggplater over kjøkkenbenk. Fargen må ikke bli for lys, rosa, grønn eller gul, men en beige maling som kan passe til mye men likevel være litt spennende. Håper du har noen gode forslag. Se også bilde av sofapute som skal matche malingen.

10/04/2024 09:58:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Helle, jeg opplever at gulvet er ganske rødt så jeg tror at  LADY 10679 Washed Linen faktisk kan bli litt grønn hos deg. Jeg vil anbefale at du vurdere  LADY 12076 Modern Beige eventuelt  LADY 12290 Antwerp Beige eller den litt lysere  LADY 12075 Soothing Beige.

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk