Helhetlig fargesetting av loftsetasje

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Annet

Hei, takk for god støtte til tidligere valg av farger i våre to nederste etasjer. Nå står øverste etasje for tur, og vil gjerne høre om planene høres fornuftige ut eller om dere har råd til alternative fargevalg. Vi har et mursteinshus fra 80-tallet med en stor mursteinspeis i midterste etasje. I denne etasjen har vi space på tak, vegger og karmer i hovedoppholdsrommet, i kombinasjon med biritapet i spisestuedel og entre, samt silhouette på et tilstøtende rom. Alle dører i denne etasjen er mohair. Gulvet her er eik og terracottaflis i entre. Vi skal nå male etasjen over. Det går trapp opp fra midten av oppholdsrommet og i toppen av trappen er det et rom/hall med stor takhøyde og dør til to balkonger og to dobbeldører i eik inn til ekstra stue til høyre og til et gjestesoverom til venstre. Det er disse tre rommene som skal males. Det er ikke så lenge siden takpanel og vinduskarmer og malte terrassedører er malt, så vi tenker beholde dette som det er. Det samme antakelig på rekkverk ved trappen. Jeg tror med 99% sannsynlighet at dette er malt i klassisk hvit. Så vi trenger farger som går godt til space som basisfarge i de to andre etasjene og til klassisk hvit i tak og karmer i toppetasjen. Selve trappa er malt i space og har off white teppe. Toppetasjen har et lyst grått teppegulv. Det er store vinduer/godt lys fra sørvest i stue og trapperom/hall, mens mer standard vinduer mot nord i soverommet. Loftstuen har store plassbygde bokhyller i eik på tre vegger. Jeg tenker p t følgende farger i rommene: Trapperommet/hall: vintage brown? (for mørkt?) Loftsstue: Devine? (For rosa?) Soverom: laurbær? (Evt en type lys gul?) Evt velge en fjerde farge på rekkverk i hall og evt på de hvite listfeltene omkring eikedørene? I underetasjen har vi space på tak, dører, karmer og vegg i korridor, og tre soverom på rekke med hhv adventure, antwerp beige og earthy yellow.

2024-03-31 21:51:15

Kommentar

Flere bilder

31/03/2024 21:52:10

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Il, planen du har er god og fargene fungerer fint til fargene du har. Hvis du ønsker min vurdering ville jeg vurdert å bytte ut  LADY 12119 Vintage Brown men  LADY 12291 Soft Brown eller  LADY 10385 Belgian Brown. Begge er mindre røde og enda tøffere sammen med Biri tapeten,  LADY 10678 Space,  LADY 1233 Mohair og  LADY 12126 Silhouette synes jeg :-)  LADY 8302 Laurbær blir litt "kjølig" og kanskje litt anonym så der du planlegger den ville jeg vurdert  LADY 8546 Local Green.  LADY 12083 Devine beholdes :-) Gulvlister og de hvite listene rundt eikedørene ville jeg malt i veggfargen. 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk, høres bra ut. Skjønner hva du mener med det rød i vintage brown. Men hva tror du om de mer rene brune mot det grå teppegulvet? Og med karmene rundt dørene - så er det ikke så lett å velge hva som ikke skal males mot gelender osv. er det eventuelt en lysere farge du ville foreslå til trapperommet som gjør det mindre påtrengende med å beholde de hvite karmene?

03/04/2024 11:47:32

Fargerådgiver svarer:

Hei, jeg tror at både  LADY 12291 Soft Brown og  LADY 10385 Belgian Brown blir fine til teppet slik jeg opplever bildene, men du må selv vurdere med fysiske fargeprøver i ulike lysforhold. Hvite detaljer er absolutt ikke feil :-) Vil du teste med en lysere tone på veggen holder jeg en knapp på gjenbruk av  LADY 1233 Mohair :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, til soverommet tror jeg det riktige blir en mellomting mellom laurbær, local green og green tea. Vet ikke om dere har en slik variant, ellers tror jeg kanskje noe omtrent som 3513-G75Y kanskje er det rette 😀

07/04/2024 19:07:36

Svar:

En annen ting, hvilken glans vil du anbefale til en overflate som er ruglet tapet/strie? Vi har lagt gips andre steder, men tenker bare beholde strukturen i disse rommene. Har ellers glans 5 på vegg og liker det matt.

07/04/2024 20:06:56

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, til underlaget du beskriver anbefaler jeg  LADY Pure Color, supermatt vegg skjuler mest struktur. NCS koden du ønsker deg kan ikke blandes, nærmest kommer du med standard NCS S3020-G80Y prøver på denne finner du i den NCS fargeviften hos din lokale Jotun forhandler. Jeg vil anbefale at du kikker på vår farge som heter  LADY 8264 Kaki en lysere variant av  LADY 8546 Local Green som er varmere enn  LADY 8302 Laurbær og mer dempet enn  LADY 8493 Green Tea :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Blir ikke helt tro mot de grønne på gjesterommet. Hva med humble yellow? Med Belgian brown i hallen og devine på loftsstue andre veien.

13/04/2024 22:15:45

Fargerådgiver svarer:

Hei,  LADY 11173 Humble Yellow og  LADY 12083 Devine med  LADY 10385 Belgian Brown i midten fungere fint :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun