Fargepalett enebolig ved sjø

Kategorier:

- Stue

- Barnerom

- Soverom

- Bad

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

- Annet

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Hei, Vi bygger enebolig og skal i gang med fargevalg. Håper på gode råd og tips til en lys og harmonisk fargepalett, som også kan inneholde litt farge. Vindu, dører og tak blir i klassisk hvit. Vi har sett på Sommersne, og liker denne godt. Den eller liknende farge kunne vore aktuell på stue. Hva kunne evt passet ton-i-ton til denne i tilstøtende TV-stue? Forslag til farge vi burde se på til gang/trappeoppgang? Veldig usikre på farge på kjøkkenet. Håpte å kunne gå for noe annet enn klassisk hvit. Blek sand er et alternativ fra kjøkkenleverandøren som er nærmest noe vi kunne tenkt oss, men vi er litt usikre på denne fargen. Vurderer litt om Sommersne eller liknende farge på både vegg og på kjøkkenfront kunne vært fint, eller om det blir feil. Tenker uansett at det fineste blir ton-i-tone farger. Det blir et ganske stort kjøkken med mye skaper til tak. Dog er det takvindu over kjøkkenøy, og ellers mye og store vinduer på kjøkken og stue. Det blir eikeparkett, med noe hvitpigmentering. Vaskerom blir sannsynlig skapfronter i klassisk hvit, og vurderer antique brass til veggene her. Har foreløpig ikke fått gjort oss opp noen menig om farger på bad, Wc og soverom. Gjerne litt farge, men som harmonerer til en lys palett og som er tidløst. Kanskje noen sjøgrønne toner til bad? Et friskt pust på gjeste WC? Vi blir veldig takknemlig for råd og tips!

2024-04-22 22:33:55

Fargerådgiver svarer:

Hei Thomas :)

Ulike kjøkkenleverandører opererer med ulike farger. Vi har dessverre ikke full oversikt på disse. Vårt beste råd er å velge kjøkkenfronter først da disse skal bestå i flere år og de er i hjemmets hjerte ;) Basert på kjøkkenfronter i  LADY 1016 Blek Sand setter jeg opp en ton i ton palett som vil stå fint til. Ta en titt på  LADY 10678 Space,  LADY 1233 Mohair,  JOTUN 1939 Sandbeige og  JOTUN 1141 Natural Beige (de to sistnevnte er å finne som fargelameller på eksteriør veggen, ikke interiør) Den lysere  LADY 0486 Silke som er litt mer rødlig enn hva  LADY 1928 Sommersne er vil også bli en fin kandidat i denne paletten. 

Om du velger  LADY 1928 Sommersne på kjøkkenfronter vil de mer greige  LADY 0553 Ascott eller  LADY 10679 Washed Linen stå fint til. 

Jeg vet ikke om de mer beige eller de greige vil bli mest optimalt i møte med ditt gulv eller hva du trives best med. 

Med vaskerom i  LADY 2011 Antique Brass vil denne stå lekkert til i møte med begge fargepalettene. 

Det er supert om du sender med linker på valgte gulv, fliser og gjerne bilder av møbler. Hører fra deg :) 

 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun