Ny farge i stue og kjøkken

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei, vi planlegger å male stue og kjøkken. Fargene vi har sett på er soothing beige, hvit te eller blek sand. Vi har bomull på lister og dører. Vi har store vinduer i stue og tv stue, og taket går skrått opp slik at vi har god høyde. Hva er forskjellen på disse tre fargene? Og hvilken farge synes du er finest?

2024-04-23 12:28:57

Fargerådgiver svarer:

Hei Marianne :) Det er ikke så lett å mene så mye da jeg ikke kjenner til NCS fargekode på kjøkkenfronter og bilder av ditt gulv og møbler. 

Ønsker du min mening om hva jeg ville valgt hos deg, må du sende meg bilder. Bildene blir ikke publisert, det er bare du og jeg som ser dem :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, takk for tilbakemelding:-) Sender noen bilder av tv-stue, stue og kjøkken. Begge sofaene skal vi bytte ut. Jeg er usikker på NCS kode på kjøkkenet, det er fra Norema, hvit høyglans. Vi vurderer også å bytte ventilator med en takmontert. Det vil skape mer romfølelse. Mvh Marianne

25/04/2024 09:14:21

Fargerådgiver svarer:

Hei, takk for bilder :)  LADY 1876 Hvit Te og  LADY 1016 Blek Sand har begge like andeler av rødt i seg (Y20R) men  LADY 1876 Hvit Te er hakket lysere.  LADY 12075 Soothing Beige er dypere og er litt varmere enn disse to (Y22R). Når jeg ser ditt varme gulv som ser ut til å ha en rødlig undertone vil jeg holde en knapp på  LADY 12075 Soothing Beige av de du nevner. Jeg er redd  LADY 1876 Hvit Te og  LADY 1016 Blek Sand vil vippe grønt i møte med gulvet. Jeg vil også be deg ta en titt på  LADY 1140 Sand som en mulig kandidat da den har Y30R, altså varmere :) 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til :) 
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei igjen og takk for tilbakemelding :-) Jeg synes soothing beige er veldig fin, bare redd den blir litt for mørk. Sender et bilde hvor vi har malt opp soothing beige og space ved siden av hverandre. På fargeprøven så Space veldig fin ut, men jeg synes den ble litt blass. Finnes det en farge som er lik soothing beige bare bittelitt lysere?:-) Mvh Marianne

26/04/2024 14:06:08

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Da du oppfatter  LADY 10678 Space som er lysere enn hva  LADY 12075 Soothing Beige er for blass vet jeg ikke om du har vurdert  LADY 1140 Sand som ble nevnt tidligere. Den vil gi mer kulør og være hakket lysere enn hva  LADY 12075 Soothing Beige er :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun