Enebolig på småbruk søker ny farge

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Vi overtok nylig et lite småbruk og eneboligen vi bor i trenger en oppgradering på fargen utvendig. I dag er fargen røde vegger og en ganske skrikende grønn rundt vinduene. I første omgang tenkte vi at vi ønsket hvitt hus, slik det var da det ble bygd på 1930-tallet. Men siden den gang har detaljer på huset blitt endret/tatt bort og huset er bygd om en del. Nå har jeg blitt veldig usikker på om vi heller burde går for en en annen farge på veggene og heller ha hvite vinduer. Vinduene har veldig lite detaljer og er på en måte bygget inn i huset, slik at det ikke har en ramme rundt seg som kan males. Ved siden av huset har vi en låve som er malt i klassisk rød og hvit, så huset skal stå litt i stil med låven. Jeg setter stor pris på fargeanbefalinger. Tusen takk for hjelpen! Med vennlig hilsen Hilde Ps: jeg er svak for grønn og hadde i utgangspunktet tenkt Bomull/eggehvit på veggene og Lærdal på vinduene.

2024-04-23 20:45:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Hilde

 JOTUN 7053 Lærdal er som du nevner en vakker og lys grønnfarge ;)

 Jeg vil også foreslå  JOTUN 8426 Dewy Green som er litt mørkere.  JOTUN 8426 Dewy Green vil da gi litt mindre kontrast til rødtone på låven. Da jeg ikke har noen fargenavn på denne rødtonen må du selv vurdere om det er  JOTUN 8426 Dewy Green eller den lysere  JOTUN 7053 Lærdal som vil fungere best. Til begge disse grønntone vil  JOTUN 1001 Egghvit fungere fint. Jeg vil også nevne  JOTUN 1024 Tidløs som er litt mer grålig og fremhever grønntonen på en vakker måte. En gulaktig grå tone. Oppleves som en helt lys, nesten hvitaktig grå tone utendørs. Den er diskret, gyllen og lun.

 

Klikk deg inn på fargelinken for å lese mer om fargene. Der finner du også anbefalte fargekombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.


Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling med unik Extreme-teknologi, får huset en selvrensende maling med overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

DRYGOLIN Nordic Extreme får du også i Supermatt. Denne har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet.

Nyheten DRYGOLIN Power Clean gir et langvarig, nymalt utseende med sin unike selvrensende teknologi. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp og gir minimalt skittopptak. Med DRYGOLIN Power Clean får huset ditt et langvarig nymalt utseende.

Vindu, dør og detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Dette er vår suverent beste til detaljer, vinduer og dører, og gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Mur maler du med JOTUN DryTech Murmaling, og til terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis eller TREBITT Oljebeis Terrasse.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter.

Lykke til med dine uteprosjekter!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk