Spørsmål om farger på innedører og karmer og kjøkken farger

Kategorier:

- Kjøkken

- Annet

Hei, skal bytte til nye inne dører og karmer. Samt vil ha forslag til farge på gelender som også går igjennom hele huset. Det bør kanskje være lik som dører og karmer? Det er til et moderne hus. Skal slipe eller bytte parketten. Har nå maling fra Farrow & Ball. Husker ikke helt hva fargene heter. Beige som hovedfarge og mørk lilla på en stor kontrast vegg. Har dere forslag til fine dører, tar jeg gjerne imot det . På kjøkkenet vil jeg bytte til en mer moderne, strammere og rolig stil (vil bytte/fjerne tapet da den er urolig) Hvilken vegg farge vil du anbefale som går med resten av stua? Takk! mvh Charlotte

2024-04-26 09:11:10

Fargerådgiver svarer:

Hei Charlotte

Jeg legger ved en kopi av svaret du fikk 15/4. Kanskje det har havnet i søppelposten din ?

Hei Charlotte :)

  LADY 1453 Bomull og  LADY 1001 Egghvit er gulaktig hvittoner. Det betyr at alle hvite farger som er hvitere enn disse, vil få  LADY 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull til å se ytterligere gule ut. Mange opplever da at de kan se litt «skitne» ut. Dette skjer for eksempel dersom du maler hvite vegger, lister eller tak i hvitfarger som LADY 7236 Chi,  LADY 9918 Klassisk Hvit eller  LADY 1624 Letthet, inntil vinduer eller andre detaljer i  LADY 1001 Egghvit eller LADY 1453 Bomull. Når det er sagt, er ikke  LADY 1001 Egghvit og LADY 1453 Bomull dårlige hvittoner, tvert imot, – man skal bare velge korrekt hvittone til den utvalgte veggfargen. Eller finne en fin veggfarge som du vet vil fungere godt inntil detaljer i LADY 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull :)

Da jeg ikke kjenner til fargen du har fra Farrow & Ball er det vanskelig å si hvilken hvittone som vil bli best i møte med veggfargen. Du har rett i at om du maler trappen hvit ville jeg valgt den samme hvittonen som i resten av boligen. Ofte kommer ferdigmalte vinduer og dører fra fabrikk i  LADY 1453 Bomull , jeg ville da malt dørkarmer og trapp i den samme :) Lykke til.


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, tusen takk! Jeg glemte å presisere at jeg ikke vil ha hvite dører eller karmer. Tenkte mer en farge som harmonerte med lilla og beige. Har du noen forslag der? Ville du ha ha hatt dempet sort? Hvilken farge vil du hatt hvis du skulle ha en strammere og moderne stil? På forhånd takk! mvh -Charlotte

30/04/2024 14:17:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Charlotte

Jeg vil foreslå du velger dører i en eiketone som vil harmonere med ditt nye gulv. Hvilke farger du kan velge deg på ferdigmalte dører har vi ikke noe oversikt over. Her må du høre med din leverandør av dører. Om  LADY 9938 Dempet Sort vil stå fint til gulv og kjøkkenfronter og er en farge du kan velge deg vil  LADY 9938 Dempet Sort gi et strammere total utrykk.

Lykke til og god 1. mai ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun