Brun jord eller Vika?

Kategorier:

- Annet

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Huset skal males. Jeg ønsker en varm gråbrun farge og hadde bestemt meg for Vika. Men så leser jeg at den lett vipper mot grønt. Nabohuset er veldig rødt. Jeg har prøvemalt en stolpe med Vika, kan ikke se grønt der, men bakgrunnsfargen på huset (sort pepper) spiller kanskje inn? Vil du heller gått for brun jord, eller er det andre du anbefaler? Vil ikke hs så mørk som tjørebrun/brunsvart. Vinduer og detaljer skal også males og vil tilpasses husfarge. Vurderer dør i kraftig blå, f.eks deco blue, men kom gjerne med forslag! Bilde nr 4 er et hus jeg har tatt bilde av for å illustrere ca hvordan farge jeg ønsker! Mvh Cathrine

2024-05-15 06:33:03

Fargerådgiver svarer:

Hei :) I mine øyne vil  JOTUN 0546 Vika bli lekkert samt at  JOTUN 0546 Vika er fint i møte med nabohus i rødt :) Den ser ut til å ligge tett på inspirasjon bildet du har sendt.  JOTUN 0546 Vika har ikke rødt i seg så du kan oppleve at den vipper litt grønt i undertonen, det er i mine øyne ikke feil da den er en spennende farge. Om du ikke ønsker at kledningen skal vippe grønt vil  JOTUN 10254 Brun Jord som du nevner bli en god kandidat da den har rødt i seg og vil dermed motvirke at den vipper grønt. En farge som ikke er på eksteriørveggen er  JOTUN MUR 1912 Varm Jord, den vil fremstå som mindre kjølig enn  JOTUN 10254 Brun Jord som jeg ville tatt en nærmere titt på. Denne finner du i fargeviften "Varig Vakre Murfarger" hos din lokale fargeforhandler. Du vil kunne få den blandet i eksteriørmaling til kledning, ikke bare mur ;) 

Ytterdør i  LADY 4477 Deco Blue er tommel opp fra meg 👌 Den er lekker til samtlige :) 

Klikk deg inn på fargelinken for å lese mer om fargene. Der finner du også anbefalte fargekombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.


Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling med unik Extreme-teknologi, får huset en selvrensende maling med overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

DRYGOLIN Nordic Extreme får du også i Supermatt. Denne har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet.

Nyheten DRYGOLIN Power Clean gir et langvarig, nymalt utseende med sin unike selvrensende teknologi. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp og gir minimalt skittopptak. Med DRYGOLIN Power Clean får huset ditt et langvarig nymalt utseende.

Vindu, dør og detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Dette er vår suverent beste til detaljer, vinduer og dører, og gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Mur maler du med JOTUN DryTech Murmaling, og til terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis eller TREBITT Oljebeis Terrasse.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter.

Lykke til med dine uteprosjekter!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk