Bytte ut farger i et fargekart

Kategorier:

- Barnerom

- Soverom

- Gang

- Annet

Lister/dører/vinduer : Se bilder

Hei. Vi har flyttet inn et rekkehus som har fått satt sammen farger av et firma som driver med det. Nå er det tre områder vi ønsker å endre på for at det skal passe vår stil bedre. Det er snakk om: Inngangsparti/kjeller hvor det i dag er en sennepsgul farge (ønsker noe lysere som er behagelig til hjemmekontor). Barnerom, som i dag er lilla, men vi ønsker grønt (til gutt) Hovedsoverom,som i dag er blått, men vi ønsker en behagelig grønnfarge. Alle rommene har ulike farger i takene. Vi ønsker ikke å male tak også, så trenger hjelp til å velge farger som ikke krasjer helt med takene. Dere kan se bort fra tekstiler og skapfarger som er oppgitt på bildene jeg har lagt ved. Disse har ikke vi. Gråfargene er på lister, trapp og dører.

2024-05-15 13:14:53

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanna :) Jeg undrer på hvilke takfarger du har da jeg ikke kan se dette på oversikten. Hvilken NCS fargekode er det på dører /vindu og lister da grått ikke bare er grått ;) Ditt gulv vil også påvirke veggfargen så her trenger jeg rett og slett mer å gå på. Hører fra deg :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Fikk du ikke opp alle bildene jeg la ved, kanskje? Gråfargene er 8000-N og 5000-N. Mest i den første. Tak kjeller: s2005-R40B Tak soverom: s2005-R40B Tak barnerom: S1515-g80y Gulvet og gulvlistene er i lys eik. Trenger du noe mer da? :)

16/05/2024 12:04:44

Fargerådgiver svarer:

Hei :) Da din konsulent fysisk har vært hos deg og sett dine møbler, gulv og lysforhold ligger det nok en god plan bak. Uten bilder av rom og gulv er det vanskelig for meg å mene så mye men basert på det jeg har kan jeg gi noen forslag på farger;) 

Med inngangsparti med hva vi kaller  LADY 3037 Fjær (NCS S2005-R40B) i tak vil jeg be deg ta en titt på  LADY 1775 Fresh Pasta som vil bli lyst og lekkert og en stilig kontrast til tak. Jeg vil neve at  LADY 1775 Fresh Pasta også vil harmonere i paletten hvor dere har S1515-G80Y i tak ;) 

På barnerom som nå er lilla med S1515-G80Y i tak vil jeg tro  LADY 8493 Green Tea på vegger vil stå fint i fargepaletten da de har nesten like andeler av grønt og gult i seg. 

På hovedsoverom med  LADY 3037 Fjær i taket kan gjerne også her ha  LADY 8493 Green Tea men ta også en titt på  LADY 8469 Green Leaf om du ønsker en dypere tone :) 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til :) 
 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk