Fargekombo til nybygg

Kategorier:

- Stue

- Barnerom

- Soverom

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

Hei, Vi har kjøpt et nybygg som skal bygges. huset er i lys murstein. Vi skal velge farger for hele huset. Etter å ha tittet rundt på deres sider vurderer vi blek sand, sand eller space som en grunntone i gang, trappeoppgang og stue. Kjøkkenskap er i blek sand og mørk Eik. Andre farger vi ser på til soverom: Indi Pink Exhale Antwerp Beige eller Collected Blue Badene går i beigetoner. (Glanshammar og Norrwange) Tregulvene er i lysnet eik. Vinduer vurderer vi letthet. Kan dette passe?bEr det noen farger som bør justeres?

2024-06-10 19:41:01

Fargerådgiver svarer:

Hei Elini :) Jeg må nesten ha mer å gå på for å kunne gi en faglig vurdering. Det er fint hvis jeg får bilder, slik at jeg får et godt inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Det er viktig at bildene er tatt i godt dagslys slik at fargegjengivelsen blir så riktig som mulig. Bildene blir ikke synlig for andre enn deg og meg. Hvilken NCS fargekode er det på vinduer og dører?  Hører fra deg :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Byggingen er ikke kommet langt, grunnmur støpes nå. Men fargekoder må vi komme med allerede nå! Vi står mellom letthet og klassisk hvit på vinduer. Ellers blir det listefrie dører. Gulvet blir herdet tregulv fra Bjelin, i fargen Larvik. Jeg får ikke til å laste opp bilder. boligen er bolig 2 her: https://opsahlgruppen.no/bolig/nordseterveien-3/#bildegalleri Det er mye vindusflater og åpent. i øverste etasje blir det ca 260 cm opp til taket. Resten er 240/250. Vi vil starte ganske fra "scratch" så det viktigste er at det blir farger som harmonerer med hverandre og gir følelse av "et hjem", selvom det er et nybygg.

11/06/2024 19:10:27

Fargerådgiver svarer:

Hei, takk for link av en lekker bolig :)  Med kjøkkenfronter i  LADY 1016 Blek Sand vil jeg anbefale  LADY 1624 Letthet som hvittone. Denne hvittonen er perfekt i møte med en rekke farger, den er varmere enn hva  LADY 9918 Klassisk Hvit er og mindre gul enn  LADY 1453 Bomull. En perfekt hvittone i mine øyne :) 

Jeg setter opp en fargepalett basert på det jeg har så kan dere selv luke ut de dere ikke liker og leke dere med hvilke farger som bør hvor ut fra lysforhold. Alle fargene i denne paletten passer etter min mening sammen, men noen kan selvfølgelig sløyfes :)

Ta en titt på  LADY 10678 Space,  LADY 1233 Mohair,  JOTUN 1939 Sandbeige,  JOTUN 1141 Natural Beige som er ton i ton med dine kjøkkenfronter. Til disse vil  LADY 2224 Indi Pink og  LADY 5530 Collected Blue som du nevner stå supert til som kombinasjoner. Her vil jeg også legge til  LADY 20217 Muted Coral,  LADY 2300 Jord og  LADY 5490 Serene Blue :) Med tanke på  LADY 7637 Exhale står denne best til  LADY 9918 Klassisk Hvit, jeg er redd  LADY 1624 Letthet vil vippe mer gul i møte med denne. 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til :) 
 

  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk