FArge på gulv og vegg i stue

Kategorier:

- Stue

Lister/dører/vinduer : S0300-N

Hei, Ønsker råd om farge på gulv og vegg på en hytte. Det er i hovedsak stue som skal males. I dag er vegger og gulv malt S0500-N. Dette er for skarpt og hvitt. Kjøkkenet er lakkert i 5044 Blåis med eik benkeplate. Det er også brukt Soft Teal på en vegg, men denne kan eventuelt også males. Noen rom har ubehandlet gulnet furupanel. Rommet skal møbleres med ulike lyse treslag og varme brune og beige tekstiler. Skal velge fargeinnslag når jeg bestemmer meg for hovedfarge. Har til nå sett på farger som Gleam, Refined Yellow, Raw Canvas, Rock Sugar mm.

2024-06-10 21:31:30

Fargerådgiver svarer:

Hei Emma, en gultone i stuen blir sommerlig og lekkert. Jeg tror at  LADY 12079 Gleam blir "litt lys nesten hvit" mot det du har av gulnet furu så jeg holder en knapp på en litt kraftigere tone og gjerne litt dempet mot syrlig gul, det er tøft sammen med blått og blågrønt.  LADY 12082 Refined Yellow som du selv har funnet er lekker, se også på  LADY 8583 Earthy Yellow som er lysere og litt friskere, eller den litt varmere  LADY 10246 Velvet :-)  

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk