Farge stue og kjøkken

Kategorier:

- Stue

- Kjøkken

Jeg har kjøp et hus fra 1980. På stueveggene er det gammel strietapet og tretak. På kjøkken er det panel og innredning i heltre. Langtidsplan er oppgradering, men det blir først om noen år. Vurderer derfor å male for å gjøre det mer levelig som en kortsiktig og rimeligere løsning. Spørsmål: 1) Male gammel strietapet i stua er det en løsning? I såfall malingsvalg og fargevalg stue med hensyn til rød murstein og møblene mine som er nye i hvit eik og lys gråbeige sofa. Både på Vegg/tak/listverk 2) Maling og fargevalg kjøkken som har åpning til stua. Vegg/tak/listverk og innredning. NB! Jeg ønsker lyse farger i retning hvit/beige/gråtone. Ingen hensyn å ta til nåværende vinduer/lister/tilstøtende rom.

2024-06-10 22:28:34

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, jeg vil gjerne hjelpe deg med gode lyse toner til disse rommene, men ønsker du at den nye sofaen skal med i vurderingen må jeg ha bilder av sofaen. Basert på det jeg ser nå og rødteglstein anbefaler jeg  LADY 1376 Frostrøyk til vegg og kjøkkenfronter i  LADY 1016 Blek Sand, jeg ville malt veggene på kjøkkenet i samme farge som stuen så får du et inntrykk av at dette henger sammen. Til paneltak, dører og vinduer ville jeg valgt  LADY 1624 Letthet gjerne i  LADY Supreme Finish halvblank. Litt blankere detaljer mot matt vegg er lekkert. Du kan gjerne male strie, vi anbefaler at du grunner med  Jotun Grunning for tapet før du i stuen maler med  LADY Pure ColorTil kjøkkenfrontene anbefaler vi  LADY Supreme Finish :-) 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Takk for gode råd. Legger ved bilder av sofa og framskap. Er det flere ‘hvite’ alternativer enn letthet på tak/lister? Som bomull eller eggehvit som nok er brukt fra før?

11/06/2024 20:19:52

Svar:

Takk for gode råd. Legger ved bilder av sofa og framskap. Er det flere ‘hvite’ alternativer enn letthet på tak/lister? Som bomull eller eggehvit som nok er brukt fra før?

11/06/2024 20:20:17

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, takk for bilder :-) Hos noen kan  LADY 1376 Frostrøyk dras i litt rødlig retning spesielt sammen med  LADY 1453 Bomull, dette må du sjekke i det aktuelle rommet. Ønsker du et alternativ til veggen som er fin sammen med både  LADY 1001 Egghvit,  LADY 1453 Bomull og  LADY 1016 Blek Sand kan du kikke på  LADY 1931 Kokos :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Et alternativ er også samme farge på vegg og tak på stue/kjøkken. Hva bør jeg velge da?

12/06/2024 09:38:44

Fargerådgiver svarer:

Da synes jeg at  LADY 1376 Frostrøyk er lekker mot peisen og jeg tror den er fin til sofaen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun