Farger til hytte nybygg 60m2

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Bad

- Kjøkken

- Gang

Hei! Ny arkitekttegnet funkishytte i Fredrikstad/Hvaler under oppføring på 60m2. Rett ved sjøen. Det eneste som er landet innvendig av farge, er to ulike type beige kjøkken fra IKEA, hvor fargekoder ikke er oppgitt. Utvendig kledning blir ubehandlet malmfuru. Innvendig blir sprekkpanel på vegg og himling listefritt. Fotlist langs gulv. Kan vi få hjelp til et par ulike fargepaletter med begrunnelse. Byggherre er svært usikker, da det i utgangspunktet var ønsket en klassisk koselig hytte, som ikke var mulig å bygge pga terrenget. Alle rom: Vegger, fotlist og tak: forslag farge på beis Dører: farge beis/maling? Bad, farger? Legger ved bilde av tomt, tegninger av selve hytta og kjøkkenalternativ. Alle forslag og innspill mottas med stor takknemlighet:-)

2024-06-21 10:36:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Malin

Selv om utrykket nå har kanskje blitt en del strammere enn det arkitekten så for seg, vil du med å velge deg litt lyse luftige farger opprettholde denne atmosfæren. Jeg vil foreslå du beiser all furu/granpanel på vegger og tak i  LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket og maler dørene i  LADY 1376 Frostrøyk som vil stå fint til begge dine kjøkkenfarger. Med et beiset transparent utrykk vil du stå friere senere dersom du ønsker å male. Den andre veien går ikke.  Havstorp har NCS fargekode S3005-Y20R lik vår  JOTUN 1939 Sandbeige og er da lysere enn Uppløv som har NCS fargekoden S5005-Y20R lik vår  JOTUN 10254 Brun Jord.

Farger til bad er vanskelig å gi fargeråd om før du sender meg fargen på møbler og valgte fliser. Fint om du også kan sende link til ditt valgte gulv dersom du ønsker en annen farge i møte med en av dine kjøkkenfronter og veggfarge. Lykke til og riktig god sommer ;)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei! Tusen takk. Er sandbeige ny eller gammel farge? Forsøkt å finne fargeprøve i butikk uten hell.

27/06/2024 20:12:12

Fargerådgiver svarer:

Hei Malin

  JOTUN 1939 Sandbeige er en eksteriør farge, beklager det kunne jeg jo ha presisert. Når en jotun fagkode kommer med Jotun først og ikke Lady er det en referanse til at det er en eksteriørfarge. God sommer ;)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun