50-talls hus i skogen

Kategorier:

- Enebolig

- Terrasse

- Staffasje

Vi har et hus fra 50-tallet som nå skal få ny kledning, taktekking og vinduer, samt et lite tilbygg. Huset ligger for seg selv med skog rundt på alle kanter. På tunet finnes fra før et par husmannsrøde driftsbygg som ikke skal males. Jeg tror et gult hus vil passe godt inn i disse omgivelsene, og har sett litt på fargen Muted yellow. Jeg ønsker en nokså dempet og lys farge, men noe som samtidig gir litt varme og liv. Jeg ønsker ikke brun staffasjefarge, men ser for meg hvitt/grått, f.eks. fargen Frostrøyk. Har du noen andre gode tips, både til vegg og staffasje? På den ene siden av huset får vi en relativt stor terrasse/veranda. Har du noen gode alternativer til fargen Skyggebrun som terrassebeis? Jeg kunne tenke meg en farge som heller mer mot grått og ikke er så mørk. Taktekking blir platetak i en eller annen gråtone. Hva slags valør (mørk/lys) vil du anbefale til gule yttervegger?

2024-06-25 12:25:41

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, gult gjerne  JOTUN 10168 Muted Yellow blir uten tvil lekkert :-) Du har selv funnet frem til min gule favoritt, men du kan også vurdere den litt lysere  JOTUN 1392 Gul Antikk.  JOTUN 1376 Frostrøyk,  JOTUN 0182 Perlegrå eller  JOTUN 1453 Bomull er fine på detaljer sammen med gult. Vil du ha en lysere og litt gråere terrasse som ikke blir kjølig anbefaler jeg at du kikker på  TREBITT 9074 Nordisk Tre. Jeg har dessverre ikke oversikt over alt som finnes av tak, men en mellomtone mot mørkt er finere enn lysere gråtoner sammen med gult synes jeg :-) 

Klikk deg inn på fargelinken der kan du lese mer om fargetonene og få inspirasjon til gode fargekombinasjoner på staffasje, mur og terrasse.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk