Farge på huset

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei Vi bor i et hus som ble bygget i 1918. Det er høyt og spisst med rødt tak. Nå er huset malt i en okergul farge, men vi skal male det nå, og ønsker en annen farge. Det står mellom lærdalsgrønn, en beigegrå nyanse eller mer klassisk grå. Staffasje skal uansett være hvitt og grunnmur er hvit. Har du råd til fargevalg? Sender med bilder av huset. Har fått råd tidligere at Lærdal er en «riktig» farge til denne type hus, men er redd det skal bli for «sukkersøtt»?….

2024-06-25 23:26:05

Kommentar

Sender litt flere bilder

25/06/2024 23:34:52

Fargerådgiver svarer:

Hei Catrine, tusen takk for super bilder, så fantastisk å få bilder av huset i alle årstider :-) Ikke et vondt ord om  JOTUN 7053 Lærdal, det er en god grønnfarge, men ditt hus er stort og høyt så jeg ville i tillegg vurdert litt dypere grønntoner se på  JOTUN 8426 Dewy Green, den litt kjøligere  JOTUN 7653 Stockholmsgrønn eller den dypere  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn. Ta en titt på vedlagte linker der kan du se de aktuelle fargene :-) 

https://uteinspirasjon.jotun.no/fargerikt-og-dempet-med-stockholmsgronn/

https://uteinspirasjon.jotun.no/delikat-og-dempet-gront-til-hus-og-uterom/

https://uteinspirasjon.jotun.no/mange-onsker-seg-gront-hus-ogsa-ute/

Ønsker du grått eller gråbeige toner se på  JOTUN 0394 Varmgrå,  JOTUN 1378 Kontur og  JOTUN 1284 Svolvær. En av de grønne er uten tvil mine favoritter.

Klikk deg inn på fargelinken der kan du lese mer om fargetonene og få inspirasjon til gode fargekombinasjoner på staffasje, mur og terrasse.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk