Restaurere hus fra 1958 moderne stil

Kategorier:

- Enebolig

Hei Vi skal restaurere et 1 1/2 etasjes hus fra 1958, huset får en moderne stil. Farge på kledning står mellom Svolvær, Brun jord eller Vika, men er veldig usikker på farge på vinduene. Om de skal være mørke eller lyse. Tenkte å bruke bomull for å slippe å spesial bestille farge på vinduene. Vinduene blir aluminium utvendig og malt tre innvendig. Samme farge på begge sider. Hva tror du ? Eller har du et annet forslag

2024-06-27 11:10:38

Fargerådgiver svarer:

Hei Kari :) Med  LADY 1453 Bomull på innsiden vil jeg anbefale RAL9010 som ligger tett på i hvittone. RAL9010 vil stå supert i møte med både  JOTUN 1284 Svolvær,  JOTUN 10254 Brun Jord og  JOTUN 0546 Vika :) Hvilke av disse som vil stå finest på kledning vil jeg tro ditt tak som er en stor fargeflate vil spille den avgjørende rollen. 

Klikk deg inn på fargelinken for å lese mer om fargene. Der finner du også anbefalte fargekombinasjoner til detaljer, mur og terrasse.


Maler du huset med DRYGOLIN Nordic Extreme, vår beste maling med unik Extreme-teknologi, får huset en selvrensende maling med overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

DRYGOLIN Nordic Extreme får du også i Supermatt. Denne har et vakkert, supermatt utseende og den samme unike Extreme-teknologien som sikrer overlegen beskyttelse og suveren fargeholdbarhet.

Nyheten DRYGOLIN Power Clean gir et langvarig, nymalt utseende med sin unike selvrensende teknologi. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp og gir minimalt skittopptak. Med DRYGOLIN Power Clean får huset ditt et langvarig nymalt utseende.

Vindu, dør og detaljer maler du med DRYGOLIN Nordic Extreme Vindu og Dør. Dette er vår suverent beste til detaljer, vinduer og dører, og gir overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Mur maler du med JOTUN DryTech Murmaling, og til terrassen beiser du med TREBITT Terrassebeis eller TREBITT Oljebeis Terrasse.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger har en unik fargeresept for at ferdigblandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotuns produkter.

Lykke til med dine uteprosjekter!

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Skal bruke Zanda Minster takstein mørk skifer og Antrasit metallic eller silver metallic takrenner og beslag.

27/06/2024 14:55:56

Fargerådgiver svarer:

Hei, det er supert om du kan sende link på disse slik at jeg får ett inntrykk. Vi har ingen fysiske prøver på dette. Hører fra deg innen morgendagen da vi tar ferie fra i morgen :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

https://publications.lindab.com/NO/brosjyrer/fargeoversikt/?pag6 Ikke så lett å se fargen Antracitmetallic heter 044 og er nærmest Ral9007, Silvermetallic heter 045 og er nærmest ral 9007. Takk for svar, jeg var mest usikker på fargen på vinduene. Det er så mye sorte vinduer nå men jeg tenker det er litt mote, og at det er mer klassisk med lyse. Det blir ikke noe omramming rundt vinduene så det blir ikke mye hvitt.

27/06/2024 16:00:47

Svar:

https://www.bmigroup.com/no/p/zanda-minster-normalstein-m%C3%B8rk-skifer-betong-227735203/

27/06/2024 16:01:25

Fargerådgiver svarer:

Hei, takk for linker :) Med RAL9007 på takrenner og beslag og din takstein vil jeg holde  JOTUN 10254 Brun Jord på kledning som en klar favoritt :) RAL9007 vil blende mer inn med  JOTUN 10254 Brun Jord enn med  JOTUN 0546 Vika og  JOTUN 1284 Svolvær. Jeg holder fremdeles en knapp på RAL9010 på vinduer som vil gi en fin kontrast til kledning og taksten :) 

Klikk deg inn på fargelinken der kan du lese mer om fargetonene og få inspirasjon til gode fargekombinasjoner på staffasje, mur og terrasse.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Lykke til med uteprosjekt med ønske om en god sommer ! 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei Line Takk for svar og gode råd, jeg er helt enig med deg. God ferie :)

28/06/2024 11:56:29