Male hele leiligheten

Kategorier:

- Stue

- Soverom

- Kjøkken

- Kontor

- Gang

Hei! Samboeren og jeg har akkurat kjøpt vår første leilighet og skal begi oss ut på det overveldende oppdraget å male hele leiligheten. Akkurat nå er det hvitt panel over alt, med unntak av kjøkkenet. Kjøkkenet skal rives, og vi ser for oss IKEA med fronter i beige, grønt eller grått i seriene Bodarp, havstorp, voxtorp eller upplov. Vil gjerne ha en rød tråd, men sliter med å finne kombinasjoner som kan gå sammen. Foreløpig har vi tenkt blått på soverom og kontor, gjerne en lysere blåtone med en mørkere kontrastvegg på soverom, med samme lyse blåfarge på kontoret. Kjøkken og stue blir i åpen løsning. Usikker på to på om det går an å ha to forskjellige farger på gang og stue, eller om det bør være samme farge for å forlenge gangen. Vi tenker noe beige og/ eller grått, evt grønt i gang og beige/ grått i stue. Eller kanskje kontrastvegg i stue? Prøver å finne noe både jeg og samboer kan like, da den hadde forblitt kritthvit for hans del, som er helt uaktuelt for meg. 😅 Leiligheten er lys, men relativt liten (60kvm), og ønsker å få det til på virke både varmt og romslig. Legger ved noen kombinasjoner vi har tenkt litt på under, men vil gjerne ha noen gode forslag da det føles mer og mer komplisert ut desto mer vi ser på fargekombinasjoner og undertoner til alle fargene. Tusen takk på forhånd, og ha en riktig god sommer. ☀️

2024-06-28 09:04:47

Fargerådgiver svarer:

Hei William, uten bilder av rommene dere skal male er det ikke så enkelt å være fargerådgiver, så dette er en generelt vurdering basert på de ulike kjøkkenfrontene dere vurderer.

Hvis din samboer egentlig ønsker å beholde alt hvitt, så kanskje du gjør lurt i å styre unna de mørkeste tonen som  LADY 5455 Industrial Blue,  LADY 4477 Deco Blue og de mørkeste grå kjøkkenfrontene. Fondvegger kommer litt mot deg og rommene virker da mindre så jeg anbefaler alle vegger i et rom i samme farge. Gangen i samme farge som stue er lurt da virker begge rommene større.   LADY 6350 Soft Teal blir litt kjølig både til de beige og de grønne kjøkkenfrontene og noen av de lys blå dere har sett på har litt rødlig undertone og kan dra seg litt lilla. Basert på de vedlagte fargepalettene dere har laget har jeg satt sammen to ulike fargepaletter med noen justeringer til de ulike kjøkkenfrontene 

Havstorp S3005-Y20R - hos oss heter denne fargen  JOTUN 1939 Sandbeige 

Bodarp S6005-G20Y - heter hos oss 7054 Hole

Til disse frontene ville jeg anbefale følgende farger: 

 LADY 10678 Space - lys basefarge

 LADY 11130 Shade - mørkere basefarge 

 LADY 7629 Antique Green

 LADY 7628 Treasure 

 LADY 5530 Collected Blue

 LADY 5030 St. Pauls Blue



Havstorp S3500-N - hos oss heter denne  LADY 9905 Ebony 

Voxtorp S7500-N -  LADY 9937 Aske

Dette er nøytrale/kjølige gråtoner som bør kombineres med kjøligere basefarger og gjerne kaldere blågrønne og blå toner, jeg anbefaler følgende:

 LADY 9915 Morgendis - lys basefarge 

 LADY 9911 Nøytral - alternativ litt mørkere basefarge 

 LADY 6350 Soft Teal

 LADY 6325 Balanse

 LADY 5452 Nordic Breeze

 LADY 5503 Natural Blue

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargetonene, se større bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. Husk at dine lysforhold, gulv og møbler kan påvirke opplevelsen av fargen. 

Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns maling og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. Du kan derfor være trygg på at fargen du har valgt er fargen du får, når du velger Jotuns farger og produkter.

Vi tar ferie i juli og ønsker dere begge en strålende sommer, håper at dette hjelper dere med å finne deres favoritter og at valget av kjøkkenfronter blir litt enklere. ☀️

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk

Svar:

Hei! Takk for svar, håper sommerferien har vært fin:) Etter mye om og men har vi bestemt oss for et IKEA Voxtorp kjøkken i matt hvit med integrerte hvitevarer. Legger ved bilder av planløsningen og rommene, de fine er fra visning. Alt ser litt "gulere" ut på kveldsbildene enn i virkeligheten. Vi skal rive de to korte veggene mellom kjøkken og stue for å åpne opp, samt skifte gulv. Planen er å ha Tarkett Vinyl rigid 55 season oak beige fra Maxbo. På det største soverommet valgte vi Kveldshimmel, og det lille soverommet har vi malt i Sand. Vi er veldig fornøyde med de fargene. I utgangspunktet er planen nå å male stue og kjøkken i Sand. Nå er alt hvitt og det føles lyst og fint, pluss at når veggen mellom stue og kjøkken forsvinner vil det bli et vindu til som gir mer lysinnslipp. Vi har morgensol og solen forsvinner i 14-15 tiden på sommerstid. Jeg ønsket meg i utgangspunktet litt kontrast mellom det hvite kjøkkenet og veggene, og fikk gjennomslag for Dusky Blue på kjøkken/ stue, helt til vi etter fant ut at det kanskje blir for mørkt og bestemte oss for sand i stedet. Nå lurer jeg på om sand blir for "mørkt" også, da den var mindre gyllen enn forventet inne på det lille soverommet. Jeg føler nesten den blir litt for "kjedelig". Eller vil kanskje lysforholdene endre fargen? Har nå sett på vanilje, sans, og Skandinavisk lys som jeg forstår kan gå til Sand og kveldshimmel. Men er redd de vil kræsje med det hvite kjøkkenet? Det blir ihvertfall mindre kontrast.. Jeg er også tilbake på kontrastveggen min (på kortveggen til det lille soverommet), kunne det vært en ide å ha en tilnærmet hvit på veggene og en “lys” kontrastvegg i f.eks dusky Blue eller treasure? Samboer og jeg er som nevnt tidligere litt forskjellige i smaken og prøver å finne en gylden middelvei her. Er også usikker på om vi bør ha samme farge i gang (ikke så mye lysinnslipp), gå for sand som en rød tråd til kontoret, eller f.eks ha dusky Blue eller treasure der (prøvemalt på veggene, og både sambo og jeg likte begge to godt). Som du sa sist så kan samme farge gjøre begge rommene større, men det ble også poengtert til meg at "vil du egentlig at gangen skal være en del av stuen", og at det kan være fint å ha forskjellige farger og dermed skape en lunere gang.. Jeg er derfor åpen for alt. Vi har valgt klassisk hvit til tak/ lister og karmer. Alle tips mottas med takk!

30/07/2024 12:28:24

Fargerådgiver svarer:

Hei William, det du lurere på handler i stor grad om smak og behag. Jeg synes ikke at  LADY 1140 Sand er for mørk, av de lysere er  LADY 1875 Sans min favoritt, også den er lekker sammen med hvite kjøkkenfronter. Min ærlige mening er at fondvegger er vi litt ferdig med, så jeg ville fremfor fondvegg i stuen valgt  LADY 7628 Treasure i gangen, du har jo allerede et blått rom derfor holder jeg en knapp på grønt i gangen. 

Klikk deg inn på fargelinken, der kan du lese mer om fargene, se bilder og finne mer inspirasjon. Farger på skjerm kan avvike fra virkelig farge, vi anbefaler derfor alltid at du vurderer fysiske fargelameller. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker du en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, anbefaler vi LADY Wonderwall, som er spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.
LADY Balance gir deg matte vakre vegger, og er god for inneklima.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer panelvegg/tak og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene pure matt, silkematt, halvblank og superblank.
Slette tak og taklister maler du med LADY Perfection, som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg.

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg, med dine lysforhold, gulv og møbler.

Husk at alle våre farger er spesialtilpasset Jotuns produkter. Fargene utvikles med unike resepter, spesielt tilpasset Jotuns malinger og produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet, kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 
 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Vi har nå prøvemalt sans og synes kanskje den blir litt for lys igjen hos oss. Finnes det en mellomting mellom sans og sand? Som passer til klassisk hvite detaljer, og med sand i gang og på kontor, med hvite kjøkkenfronter fra IKEA? Kan hvit te være noe, evt soothing beige? Sett litt på observe også, men den blir kanskje «mørk» igjen? Jeg ønsker meg litt mer gyllent enn grått og kjenner jeg begynner å bli litt småsprø. Takk på forhånd igjen!

15/08/2024 09:20:15

Fargerådgiver svarer:

Hei William, mellom  LADY 1875 Sans 1003-Y21R og  LADY 1140 Sand S2005-Y30R har vi  LADY 10290 Soft Touch S1505-Y30R den er mer gyllen.  LADY 1140 Sand blir litt gul i møte med  LADY 1876 Hvit Te og  LADY 12075 Soothing Beige synes jeg og  LADY 1303 Observe blir litt gul mot  LADY 1140 Sand :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og tusen takk for svar. Vi har nå kjøpt gulv og det ble et annet enn først tenkt, en god del hvitere. Det heter hav by Pergo og er vinyl og kjøpt på Coop Obs, fargen er "Skagereik", og er ganske hvit med et hint av grått i seg. Legger ved link under. Vi ble plutselig usikre på om et så lyst gulv vil bli klinsj med såpass lyse farger på veggene som sans, soft touch eller kokos som vi har vært innom, og vurderer nå sand over alt for enkelhetens skyld. Har du noen tanker om den kombinasjonen, evt har du noen andre farger du kan anbefale i samme "sjiktet"? https://www.obsbygg.no/gulv-og-tilbehor/vinylgulv/2824721

18/08/2024 06:11:39

Fargerådgiver svarer:

Hei William, prøver av gulvet og fargelameller må vurderes i de aktuelle rommene, men jeg tror at både  LADY 1140 Sand,  LADY 1875 Sans,  LADY 10290 Soft Touch og  LADY 1931 Kokos blir fine til dette gulvet :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun