Spørsmål om husfarge etter skifte av tak

Kategorier:

- Enebolig

Dører/vinduer/garasjeport :

Grunnmur og tak :

Hei! Vi kjøpte huset vårt for et par år siden og holder på med oppgradering ute nå. Da vi flyttet inn i huset (som er fra 1960) var det rødt med hvite vinduer med sprosser og tak i oransje taksten (men slitne og med et lag av mose på). Legger ved bilde fra da vi kjøpte og fra nå (beklageligvis med stillaser i forgrunnen). Vi har byttet ut vinduer og holder nå på med å bytte tak. Valgte sort tak fordi vi tenkte dette ville passe til alt. Synes dessverre rødfargen ikke står seg like fint lenger nå som taket byttes, selv om vi i utgangspunktet var veldig glad i denne. Lurer på om vi burde male i annen farge og evt hvilke som vil passe best til taket? Evt om en annen nyanse av rød vil passe bedre? Tenker å male grunnmuren hvit som den har vært tidligere. Takk for hjelpen!

2024-10-06 14:35:34

Kommentar

Legger ved bilde av huset fra da vi kjøpte.

06/10/2024 14:44:36

Fargerådgiver svarer:

Hei Nina, jeg synes at rødtoner med gul undertone som  JOTUN 0025 Rørosrød er fint mot sort tak. Vil du ha hvit/lys mur anbefaler jeg  JOTUN 1376 Frostrøyk, denne fargen kan du gjerne også velge på lyse/hvite vinduer. Andre farger du gjerne også kan vurdere til huset er  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn og  JOTUN 10254 Brun Jord :-) 

Klikk deg inn på fargelinken der kan du lese mer om fargetonene og få inspirasjon til gode fargekombinasjoner på staffasje, mur og terrasse.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk