Ny farge til husvegger, listverk og ytterdører

Kategorier:

- Enebolig

Hei, Takk for god hjelp med interiørmaling tidligere. Vi ønsker å endre fargen på husveggene, listverket og dørene utendørs. Vi skal male neste år, men vil bytte fra enkle til dobbel garasjeport i vinter og vil derfor finne matchende farger allerede nå. Garasjeportene vi ser på kan leveres i fargene Hvit (RAL 9010), Kvartsgrå (RAL 7039), Antrasitt grå matt (RAL 7016) og Sort (RAL 9005), samt males i alle andre farger mot et tillegg. Husveggen er beiset og listene malt. Beisfargen er nå burmateak og listene er en slags beige/grå. Taket er brunt glasert. Det er skifer på en vegg ved inngangsdøren og grå belegningsstein rundt huset. Det er en blanding av naturtomt og stelt hage rundt huset. Huset følger terrenget, så til venstre for bildet er det bygd opp med naturstein inntil huset i én etasjes høyde. De andre husene i gaten ser mer moderne ut med svart glasert takstein og mørk grå vegger. Alle husene i gaten er fra år 2000/2001. Vi ønsker oss en mørkere (brunsvart) farge på huset og lysere listverk. Jeg har lagt ved et inspirasjonsbilde hvor huset er en helt annen stil enn vårt, men i farger jeg liker. Jeg ønsker at resultatet skal være elegant. Hvis det i tillegg kan være en litt leken farge på ytterdørene (blå eller grønn?) hadde det vært et lite pluss. Har dere tips til farge til veggene (beis) og listverk og dører? Tror dere en av de fire nevnte fargene på garasjeporten kan passe til resten av huset? Vennlig hilsen Hanne

2024-10-08 14:39:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Hanne, ønsker du å fortsette med  TREBITT Oljebeis som er transparent vil fargen du har påvirke ny farge. Ønsker du samme inntrykk som på inspirasjonsbildet anbefaler jeg at du går fra transparent til dekkende farge i  JOTUN 0734 Brunsvart. Mot ditt blank tak er matt vegg i  DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt lekkert. Det er lengre vedlikeholdsintervall med  DRYGOLIN Nordic Extreme Supermatt kontra  TREBITT Oljebeis. Ta gjerne en prat om produkter med våre eksperter på maling. Teknisk Service treffer du her: https://www.jotun.com/no-no/decorative/contact-us eller på telefon 33 45 75 30. Ønsker du å teste  TREBITT Oljebeis nå i høst slik at du kan bruke vinteren på å planlegge og bestemme hva du vil gjøre anbefaler jeg at du tester  TREBITT 0675 Seterbrun, men den vil bli mer gyllen grunnet underlaget. Ønsker du lyse men ikke helt hvite vinduer som på inspirasjonsbildet anbefaler jeg  JOTUN 1376 Frostrøyk både til  JOTUN 0734 Brunsvart og  TREBITT 0675 Seterbrun. Jeg holder en knapp på mørke garasjeporter som går i ett med veggen slik at det er inngangen som får fokus. Av fargene du kan få standard på garasjeport er i mine øyne beste alternativ 9005 men jeg anbefaler 8022Schwarzbraun. Jeg hjelper deg gjerne med en tøff farge til inngangsdøren, men det må vi komme tilbake til når du har valgt om du skal male dekkende eller velge en transparent beis. Hvis dere velger siste alternativ trenger jeg bilder av ny beis over fargen dere har for å se hvordan fargen blir hos deg :-) 

Klikk deg inn på fargelinken der kan du lese mer om fargetonene og få inspirasjon til gode fargekombinasjoner på staffasje, mur og terrasse.

Jotuns farger er spesialtilpasset Jotuns malinger og produkter. Alle våre farger utvikles med unike resepter spesielt tilpasset Jotuns produkter. Jotun garanterer derfor riktig fargegjengivelse og kvalitet kun ved bruk av Jotuns produkter blandet over Jotun Multicolor Fargesystem. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Du trenger:

Finn butikk